Προεδρία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:42
Προεδρία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό
Για την ανάληψη της προεδρίας στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας είχε συνάντηση στο Παρίσι με την διοίκηση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, για την προετοιμασία της υψηλού επιπέδου συνάντησης για τον Τουρισμό και «τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», που θα γίνει στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι όπου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία.

Σε αυτήν την πολύ σημαντική διεθνή συνάντηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό , θα προεδρεύσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η χώρα μας ισχυροποιεί την παγκόσμια παρουσία της και τον ενεργό της ρόλο στη χάραξη και προώθηση μακροπρόθεσμων πολιτικών για τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Tζιάλλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras και την εντεταλμένη ομάδα στελεχών του Οργανισμού και συζήτησε την προώθηση μίας συνολικής μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον τουρισμό στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση διμερών συναντήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων δημοσιότητας, προβολής και συμμετοχής του Τύπου, που περιλαμβάνει και δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί των χωρών- μελών του ΟΟΣΑ, υπουργοί και αξιωματούχοι χωρών μη-μελών, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και Οργανισμών για τον τουρισμό, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Τέλος, θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι νέα συνάντηση του κ. Τζιάλλα με την Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας και την οριστικοποίηση της ατζέντας και των συμμετεχόντων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:42