Για πιθανή υποβάθμιση της κορυφαίας πιστοληπτικής διαβάθμισης “ΑΑΑ” της Ολλανδίας προειδοποιεί η Fitch, εάν η χώρα δεν λάβει μέτρα για να μειώσει το έλλειμμά της και να ανακόψει την ανοδική πορεία του χρέους της.

Ο επικεφαλής της μονάδας αξιολόγησης για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης του οίκου δήλωσε στην Daily Telegraph πως η Fitch θα αναθεωρήσει την αξιολόγησή της για την Ολλανδία τον Ιούνιο και θα θέσει outlook “αρνητικό” σαν ένα πρώτο βήμα προς μία πιθανή υποβάθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Ολλανδία είναι στο χείλος μιας αρνητικής αξιολόγησης”, είπε ο Chris Pryce σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. “Η πρώτη κίνηση θα είναι πιθανότατα μια υποβάθμιση του outlook από σταθερό σε αρνητικό και όχι η απευθείας αφαίρεση του ΑΑΑ. Θα συστήσουμε μία επιτροπή αξιολόγησης τον Ιούνιο. Διατρέχουν κίνδυνο εάν συνεχίσουν να επιτρέπουν στο χρέος τους να ανεβαίνει: προτείνεται μία πιο επιφυλακτική προσέγγιση”.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού βρίσκεται σε συζητήσεις με το σύμμαχό της, το Κόμμα Ελευθερίας για ένα πακέτο μέτρων που θα έχουν στόχο τη μείωση του ελλείμματος, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης