Διαβεβαιώσεις από τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και ευρεία πολιτική υποστήριξη των μέτρων ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αποδεσμεύσει την έκτη δόση του δανείου που χορηγεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντείβιντ Χόλεϊ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού με την κυβέρνηση συμμαχίας και μόλις διασφαλιστεί η ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής, τότε θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης επιθεώρησης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντείβιντ Χόλεϊ σε δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των υπογραφών που απαιτούνται από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ο κ. Χόλει σημείωσε ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ευρώπη στην ανάγκη να υπάρξουν «εγγυήσεις» για την ύπαρξη ευρείας πολιτικής στήριξης στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου αλλά πρόσθεσε: «δεν θα περιγράψουμε ακριβώς ποια μορφή θα έχουν αυτές οι εγγυήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης