Τα στοιχεία του προϋπολογισμού που περιλαμβάνονται στο σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή οριστικοποιήθηκαν χθες από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό, η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει με αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού τα εισοδήματα έως 2000 ευρώ το μήνα, ενώ από εκεί και πάνω θα “παγώσουν” οι αυξήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το 2010 θα υπάρξει αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο, πλην των τομέων υγείας, παιδείας και ασφάλειας. Επίσης, από το 2011 θα ισχύσει ο λόγος “πέντε προς ένα” στις προσλήψεις στο δημόσιο, δηλαδή για κάθε πέντε αποχωρούντες θα προσλαμβάνεται ένας.

Με τον τρόπο αυτό και με άλλα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μείωση του ελλείμματος μπορεί να κινηθεί λίγο πάνω από ότι υπολογιζόταν αρχικά και το έλλειμμα να κυμανθεί πολύ κοντά στο 9%.

Αναφορικά, εξάλλου, με τις οφειλές των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, αποφασίστηκε ότι όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ρυθμιστούν με διετή περίοδο χάριτος για την απόσβεση των κεφαλαίων και η εξόφληση θα γίνει με τοκοχρεολυτικές δόσεις πέντε ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πρόβλημα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ θα υπάρξει γενικευμένη αμνηστία για όλες τις δυσμενείς καταγραφές από την 1η Οκτωβρίου 2008 και οι οποίες θα αφορούν είτε οφειλές που έχουν ήδη εξοφληθεί, είτε οφειλές που θα εξοφληθούν σε τρεις μήνες από τη δημοσίευση του νόμου.

Σε όλες τις αναφερόμενες περιπτώσεις θα αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης για έκδοση μπλοκ επιταγών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης