Προκήρυξη 4ου κύκλου Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 17:28
Προκήρυξη 4ου κύκλου Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go
Mε στόχο τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia συνεχίζουν δυναμικά για 4η χρονιά να προσφέρουν τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους, μέσω του Προγράμματος «egg - enter•grow•go».

O κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EurobankΣε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (17.02.2016) ανακοινώθηκε η έναρξη του 4ου κατά σειρά κύκλου του egg 12μηνης διάρκειας. Στο πλαίσιο αυτό, νέοι και νέες 18-44 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πιο αναγνωρισμένο Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα, μέχρι τις 4 Απριλίου 2016, στις 16:00.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

Στον 4ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας οιO κ. Βασίλειος Μακιός,  Γενικός Διευθυντής του Corallia οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών ή/και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.

Υπό αυτό το πρίσμα, και σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχα προγράμματα, το egg, το οποίο παραμένει μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, θα υπάγεται εφεξής και στη Διεύθυνση Digital Banking του Ομίλου Eurobank, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση των εταιρειών αυτών με τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, πολλαπλασιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα στην Eurobank

Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων «Όλοι οι συνεργάτες του προγράμματος egg μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να βοηθήσουμε τους πιο ταλαντούχους νέους μας να αλλάξουν την Ελλάδα»» και πρόσθεσε, «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε ό,τι πιο δημιουργικό και καινοτόμο διαθέτει σήμερα η χώρα, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας. Πρόθεση και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις και συνέργιες που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και προσφέρουν βιώσιμη δυναμική ανάπτυξης. Κάθε κύκλος του egg που ολοκληρώνεται αποτελεί για μας την επιβεβαίωση πως η εμπιστοσύνη μας στη γενιά της καινοτομίας, η στήριξη στις ιδέες και στις προσπάθειές της, είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της χώρας.»

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Όλοι οι συνεργάτες του Προγράμματος, οραματιστήκαμε μια ουσιαστική παρέμβαση στην καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα στο egg μας δικαιώνουν όλους. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Corallia, τα τελευταία δέκα χρόνια με τις δράσεις του, τα Clusters καινοτομίας, τα Innohubs, τα προγράμματα για νέους όπως το EduTrip και Carpediem, και τις δράσεις εξωστρέφειας όπως τα Roadshows στις διεθνείς αγορές, έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή της δημιουργικής κουλτούρας, τη διαμόρφωση της ελληνικής Startup σκηνής και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών όπως αυτές που αναμένουμε να εκκολάψουμε για άλλη μια χρονιά στο egg, τον πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό επιταχυντή στη Χώρα.»

Το Πρόγραμμα egg έχει μέχρι σήμερα επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας:

• 63 καινοτόμες ιδέες έχουν γίνει σήμερα εταιρείες
• 55 προσλήψεις νέων συνεργατών από τις εταιρείες του egg
• 3 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας
• 5 εταιρείες έχουν βρει επενδυτές
• 10 εταιρείες έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.

από δεξιά προς αριστερά διακρίνονται οι κκ.: Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής Group Digital Banking της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Βογιατζής, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Corallia και Jorge-A. Sanchez, Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών Corallia

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στo κτήριο του egg, Λ. Συγγρού 190, Open Day (ώρα έναρξης 17:00), προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων.
 

Πληροφορίες, οι όροι συμμετοχής και η φόρμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.theegg.gr.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, 17:36