Προς αναβολή η εμπορική έκθεση «Θράκη»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:24
Προς αναβολή η εμπορική έκθεση «Θράκη»
Σε αναβολή ενδέχεται να οδεύσει, λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος συμμετοχής, η 22η πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου στην Κομοτηνή, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι προσκείμενοι στη διοργανώτρια εταιρεία, η έκθεση δεν ακυρώνεται μεν, αλλά ενδέχεται να αναβληθεί, ούτως ώστε να δοθεί στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και φορείς η δυνατότητα να προετοιμάσουν καλύτερα τη συμμετοχή τους, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Οι νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης της έκθεσης δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη σκέψη αναβολής της έκθεσης συνδέονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με το γεγονός ότι εξαρχής δεν υπήρξε επαρκές ενδιαφέρον συμμετοχής στην έκθεση, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των περικοπών στα έσοδα των επιμελητηρίων, τα οποία παλαιότερα "ενορχήστρωναν" μαζικές συμμετοχές σε τέτοιες διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η περσινή διοργάνωση φιλοξένησε 145 εκθέτες, έναντι των 118 του 2011 και αναπτύχθηκε στο σύνολο του εκθεσιακού χώρου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο δε αριθμός των επισκεπτών της αυξήθηκε κατά 19%, με 11.200 άτομα να περνούν τις πύλες της, έναντι των 9.400 του 2011 και τους εμπορικούς επισκέπτες να διπλασιάζονται.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:25