Προσεχώς... θετική έκθεση για την ελληνική οικονομία από την S & P's

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 08:12
Προσεχώς... θετική έκθεση για την ελληνική οικονομία από την S & P's
Θετικές αναφορές στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στο σκέλος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αναμένεται να κάνει ο οίκος αξιολογήσεως Standard & Poor's, σε έκθεσή του που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Ο οίκος αξιολογήσεως τοποθετεί το ελληνικό αξιόχρεο στη βαθμίδα «Β-/Β», με σταθερές προοπτικές (outlook). Η βαθμολογία αυτή δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί με την επικείμενη έκθεση της Standard & Poor's. Η τελευταία έκθεση της Standard & Poor's για την ελληνική οικονομία τον Οκτώβριο 2013 αναγνώριζε την δημοσιονομική πρόοδο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο ανέφερε πως τόσο το χρέος της γενικής κυβέρνησης, όσο και το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος είναι υπερμεγέθη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η Standard & Poor's αναμένεται να προχωρήσει σε μεταβολή της αξιολογήσεως της Ελλάδας κατά τη φθινοπωρινή της αξιολόγηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.

Από την πλευρά του ο οίκος Moody's αναμένεται να αξιολογήσει την ελληνική πρόοδο με έκθεση που θα δημοσιοποιήσει στις 4 Απριλίου 2014, ενώ στις 23 Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει ο οίκος FitchRatings.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 08:22