Πρόσκληση Κουτρουμάνη για τις συμβάσεις εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 13:56
Πρόσκληση Κουτρουμάνη για τις συμβάσεις εργασίας
Εργοδότες και εργαζομένους κάλεσε για άλλη μια φορά σε διάλογο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για τις συμβάσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως ήδη με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις έγιναν 45 επιχειρησιακές συμβάσεις και σε 3.500 επιχειρήσεις υπογράφηκαν ατομικές, ενώ εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα», δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πως το θέμα του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ για το εφάπαξ σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως, προανήγγειλε μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ, που δίνεται κυρίως από τις ΔΕΚΟ, απόφαση που, όπως είπε, θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε τέλος πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009, ενώ προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δύο μονάδες το επόμενο διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 14:26