Πρόστιμα 5,6 δισ. σε 5 τράπεζες για χειραγώγηση Libor

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 20:31
Πρόστιμα 5,6 δισ. σε 5 τράπεζες για χειραγώγηση Libor
Πρόστιμο 5,6 δισ. δολαρίων θα κληθούν να καταβάλλουν 5 από τις μεγαλύτερες τράπεζες που θα δηλώσουν ένοχες για κατηγορίες που σχετίζονται με την έρευνα για χειραγώγηση του Libor και της αγοράς Forex.

Ειδικότερα, οι τέσσερις τράπεζες, J.P. Morgan Chase & Co., Barclays PLC, Royal Bank of Scotland Group PLC και Citigroup Inc. θα δηλώσουν ένοχες για χειραγώγηση της τιμής του δολαρίου και του ευρώ. Η πέμπτη τράπεζα, η UBS θα δηλώσει ένοχη για χειραγώγηση του Libor μετά από κατηγορία των αρχών για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με στόχο την επίλυση των ισχυρισμών για αθέμιτες πρακτικές. Η ελβετική τράπεζα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι τράπεζες θα καταβάλλουν συνολικά 5,6 δις. δολάρια στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές στο πλαίσιο διακανονισμού των κατηγοριών για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του Libor.

Επίσης, μια έκτη τράπεζα, η Bank of America Corp. θα κληθεί να καταβάλλει 205 εκατ. δολάρια μετά από πρόστιμο που της επεβλήθη από την Federal Reserve.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 20:38