Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 18:53
Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις
Οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank που μελέτησαν την έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα εκτιμούν ότι στην κυβερνητική αντζέντα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρουν στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 δείχνουν ότι το πρόβλημα της υστέρησης των εσόδων παραμένει, οι τελικές αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 ανέρχονται σε μόλις 2,9 δισ. ευρώ με ελπίδες για βελτίωση επιδόσεων τους επόμενους μήνες.

Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι η ανεργία παραμένει τον Μάρτιο του 2013 σε επίπεδα ρεκόρ, ιδίως αυτή των γυναικών και των νέων, ενώ η βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος που συνεχίστηκε και το Μάιο του 2013, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Επίσης αναφέρουν ότι στη μεταποίηση ο ρυθμός επιδείνωσης μειώθηκε εκ νέου τον Μάιο του 2013 σύμφωνα με το δείκτη PMI, ενώ, η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη βελτιώθηκε αισθητά τον Μάιο του 2013 παρότι τα νοικοκυριά παραμένουν απαισιόδοξα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 18:56