Την πρωτιά ως προς την αναλογία τερματικών POS και πληθυσμού κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Mastercard.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι ως βασικό κίνητρο για τη χρήση POS στην Ελλάδα αποτελεί η απλοποίηση των καθημερινών εργασιών, η οποία συνιστά και το βασικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει επιπλέον η αύξηση στις συναλλαγές μέσω χρεωστικής κάρτας σε σχέση με την περυσινή χρονιά, ενώ όσον αφορά στην προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών καταγράφεται αύξηση της χρήσης, χάρη στη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της συγκεκριμένης περιοχής ως προς την αναλογία POS και πληθυσμού, με 48.854 τερματικά ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Επίσης, μία στις τρεις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες, λόγω της αυξημένης ζήτησης εκ μέρους των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 18% «βλέπει» την αποδοχή των καρτών ως την ευκαιρία για να συμβαδίσει με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης