Πρωτογενές πλεόνασμα 1,79 δισ. ευρώ τον Αύγουστο εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός, εξέλιξη που μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να προκαλέσει καθώς το συγκεκριμένο νούμερο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη… στάση «πληρωμών» που έχει κηρύξει ανεπίσημα το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές έλλειμμα στο οκτάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,3 δισ. ευρώ από 3 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση των κρατικών δαπανών αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που παρά τη θεαματική αύξηση κατά 24,2% των «καθαρών» εσόδων για τον συγκεκριμένο μήνα, η συνολική τους υστέρηση για τους οκτώ μήνες του 2012 ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.  Οι φοροφυγάδες κάνουν… πάρτι, ενώ εκατ. φορολογούμενοι «αγκομαχούν» να καταβάλλουν τους φόρους τους και στήνονται στις ουρές των Δ.Ο.Υ. προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις για τα «χαράτσια» που συνεχίζουν να πέφτουν σαν βροχή, αδειάζοντας τις τσέπες τους.

Κι όλα αυτά ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις σε όσους έχουν αποκρύψει παράνομα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία. Ειδικότερα, προτείνει τη φορολόγησή τους με ένα 5% ή 10% επί της αξίας των περιουσιών τους, νομιμοποιώντας όσα έχουν αποκτήσει με μη νόμιμο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:
Συγχωροχάρτι σε φοροφυγάδες αν τα δηλώσουν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 09:06

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης