Με μειωμένους μισθούς καλούνται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες οι Βρετανοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, με την κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη να έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την οικονομία της ευρωπαϊκής χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας

Ο πρώτος μισθός ενός εργαζόμενου έχει μειωθεί, σε σχέση με το 2011, κατά 7,6%, ενώ τα έσοδα των ανώτερων στελεχών μειώθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο κατά 16,5%..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι επενδυτικές τράπεζες κατά κύριο λόγο, καθώς και άλλες οικονομικές επιχειρήσεις «χτυπήθηκαν» περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του 2011, από την κρίση της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να γίνουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Λονδίνο.

Παρόλο που οι απολύσεις έχουν περιοριστεί, ο μέσος μισθός ανώτερων στελεχών σε τράπεζες, διαχειριστών κεφαλαίων και αναλυτών έχει πέσει στις 78.003 λίρες (123.000 δολάρια) τον Μάρτιο, ενώ σε άλλες θέσεις, στον οικονομικό πάντα τομέα, (π.χ. αναλυτές χαρτοφυλακίου) πληρώνονται με μισθούς μειωμένους κατά 12,7%.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης