Μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων στο Τύπο καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, τράπεζες ενημερώνουν τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν σε αυτές τη συγκατάθεσή τους για να συμπεριλάβουν τα ομόλογα που κατέχουν, στο PSI.

Στις διαφημιστικές καταχωρήσεις, τράπεζες καλούν πελάτες τους να προσέλθουν σε υποκαταστήματα και να υποβάλουν δήλωση εάν επιθυμούν ή όχι τη συμμετοχή των τίτλων που κατέχουν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ανακοινώσεις επισημαίνεται ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να κινηθεί αν δεν υπάρξει σαφής εντολή -υπογεγραμμένη δήλωση- από τον πελάτη, αλλά και ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική, γεγονός που συνεπάγεται ότι ο πελάτης έχει το δικαίωμα να μην προσέλθει στην τράπεζα ώστε να ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει και να απέχει από τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν λάβουν σαφείς δηλώσεις, οι τράπεζες, όπως επισημαίνουν, δεν θα προβούν σε καμιά ενέργεια, με συνέπεια αποχή του μη – συμμετέχοντος ομολογιούχου από τη διαδικασία ανταλλαγής.
Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται από τράπεζες ότι, η συμμετοχή είναι εθελοντική και επισημαίνεται ότι κάθε πελάτης καλείται να απευθύνεται σε δικούς του συμβούλους αναφορικά με τη συμμετοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης