Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό με την ανάκαμψη του δολαρίου και τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από την ευρωπαϊκή κρίση να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 78 cents ή 0,8% για να ολοκληρώσει στα 98,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ εκτίμησε σήμερα ότι το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ιρανικό πετρέλαιο θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στις τιμές αν και σημειώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στην αγορά.

Ο Abdullah al-Badri δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς στις αγορές παρά το γεγονός ότι η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ ξεπερνά κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα τον επίσημο στόχο των 30 εκατ. βαρελιών.

Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις “θα ενισχύσουν τη μεταβλητότητα στην αγορά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”, δήλωσε ο Badri μιλώντας στο Reuters και πρόσθεσε: “Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ανοδικές πιέσεις για ένα διάστημα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης