Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός στον απόηχο των στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από την Κίνα και έδειξαν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 23,80 δολ. ή 1,4% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.652,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα χαμηλά της ημέρας το συμβόλαιο διολίσθησε έως τα 1.628,20 δολ. σημειώνοντας βουτιά άνω του 2,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών. Ειδικότερα, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 9,1% το γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από ανάπτυξη 9,5% κατά το β΄ τρίμηνο και χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 9,2%.

Η Ασία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η κορυφαία αγορά για τα πολύτιμα μέταλλα με τη μεγαλύτερη ζήτηση χρυσού να προέρχεται από την Κίνα και την Ινδία. Ενδείξεις ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα εξασθενεί επιβαρύνουν το outlook για τη ζήτηση, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 1 cent για να κλείσει στα 31,83 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε 2 cents ή 0,5% στα 3,36 δολ. η λίβρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 3,10 δολ. ή 0,5% στα 619,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου έχασε 11,10 δολ. ή 0,7% κλείνοντας στα 1.540,70 δολ. ανά ουγγιά.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης