Με sell-off της τελευταίας στιγμής η τιμή του πετρελαίου “προσγειώθηκε” λίγο πάνω από τα 86 δολάρια, σωρεύοντας απώλειες 2,5%.

Η πτώση της τιμής του εμπορεύματος ευθυγραμμίστηκε με την αντιστροφή τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όταν ο S&P 500 έχανε 1% και ακολούθησε την δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης της Fed για την αμερικανική οικονομία, όπου καταγράφεται “ήπιος” ή “ισχνός” ρυθμός ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 2,5% ή 2,23 δολάρια υποχωρώντας στα 86,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έχασε 2,24 δολάρια ή 2,5% στα 86,29 δολάρια το βαρέλι. Στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 2,76%, ή 2,5% στα 108,39 δολάρια το βαρέλι.

Πριν τις σημερινές συναλλαγές, η τιμή του πετρελαίου είχε συγκεντρώσει αθροιστικά κέρδη 13 δολαρίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες που μεταφράζονται σε ποσοστό ανόδου σχεδόν 17% και αναλυτές σχολιάζουν πως η αγορά φαίνεται να μένει από καύσιμα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης