Πτώση άνω του 4% σημειώνει το αργό στη Νέα Υόρκη υποχωρώντας κάτω από 100 δολ. καθώς τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Ιουνίου σημειώνει πτώση 4,22% στα 98,21 δολ. το βαρέλι ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τα 97,83 δολ. Εάν κλείσει σε αυτό το επίπεδο θα είναι το χαμηλότερο από τα μέσα Φεβρουαρίου. Το Brent Ιουνίου στο ICE futures υποχωρεί 3,27% στα 112,29 δολ. έχοντας φτάσει έως τα 111,76 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ δήλωσε πως οργανισμός θέλει να πιέσεις τις τιμές του πετρελαίου προς το επίπεδο των 100 δολ. το βαρέλι ενισχύοντας περαιτέρω την παραγωγή του καθώς ανησυχεί για το ενδεχόμενο η ζήτηση να σημειώσει βουτιά.

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις τιμές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem el-Badri μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι και πρόσθεσε: “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι” με τις τιμές στα 110 δολ. με 130 δολ. ανά βαρέλι.

«Θα υπάρξει καταστροφή όσον αφορά τη ζήτηση», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού. Όπως επισήμανε ο ΟΠΕΚ επιθυμεί τις τιμές στα «100 δολ. που είναι καλό τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο El-Badri δήλωσε εξάλλου ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε στα 32 εκατ. βαρέλια την ημέρα το Μάρτιο, επίπεδο που ξεπερνά κατά δύο εκατ. βαρέλια την ημέρα το πλαφόν που συμφωνήθηκε από τον ΟΠΕΚ στη συνάντηση των μελών του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης