Πτώση κερδών 19% ανακοίνωσε η Goldman Sachs Group Inc. για το δ΄ τρίμηνο, ωστόσο η αμερικανική τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει με άνεση της εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,33 δισ. δολ. ή 4,60 δολ. ανά μετοχή από 2,89 δισ. δολ. ή 5,60 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 4,9% στα 8,78 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 4,22 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 7,71 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις συναλλαγές στον τομέα του σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων (FICC) διαμορφώθηκαν σε 8,65 δισ. δολ. για το έτος, μειωμένα κατά 13% από το προηγούμενο έτος.

Στο τρίμηνο, τα έσοδα υποχώρησαν 15% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,72 δισ. δολ. αν και σημείωσαν άλμα 38% από το γ΄ τρίμηνο.

Η Goldman συνέχισε παράλληλα να μειώνει τα ποσά που διαθέτει για τις απολαβές των εργαζόμενων της. Στο έτος, το κόστος μισθοδοσίας και αποζημιώσεων ήταν στο 36,9% των εσόδων, σε σύγκριση με 37,9% το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης