Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Παρότι η έγκριση θεωρείται εξασφαλισμένη, το ζήτημα που τίθεται είναι εάν το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων -Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων- ή εάν θα απαιτηθούν και οι ψήφοι των αντιπολιτευομένων Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, που έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να στηρίξουν την αναβάθμιση του EFSF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα υπάρχει μεγάλη αστάθεια μέχρι την ψηφοφορία στη Γερμανία» εκτιμά trader στην ETX Capital. «Αναμένεται ευρέως ότι θα περάσει, το θέμα είναι πόση στήριξη θα έχει η Μέρκελ από το κόμμα της» σημειώνει.

Στις 10:12 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,3% στις 924,17 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 1,2% της χθεσινής συνεδρίασης.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Hennes & Mauritz (+3,4%), καθώς η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης