Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την εβδομάδα που τελείωσε, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 17,55%.

Η αγορά επηρεάσθηκε αρνητικά από την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ελέγχων από την Blackrock, ενώ, όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, η προεκλογική περίοδος θα αυξήσει την αβεβαιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθοδική «εκτόνωση» του Γενικού Δείκτη κατευθύνει την αγορά στην ευρύτερη περιοχή των 700 μονάδων, η οποία θεωρείται σημαντική στήριξη, ικανή να αποτελέσει – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα – την αφετηρία μιας αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης, τονίζει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Σύμφωνα με το σύνολο των τεχνικών παρατηρήσεων, η περιοχή γύρω από τις 700 μονάδες θεωρείται ως πιθανός βραχυχρόνιος καθοδικός στόχος του ΓΔ και παράλληλα αποτελεί μια σημαντική στήριξη. Ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση προς τις αντιστάσεις των 743 μονάδων και ιδιαίτερα των 763 μονάδων, αν δεν συνοδευτεί από αύξηση του όγκου των συναλλαγών, θα αντιμετωπισθεί με δυσπιστία, σημειώνει η Εμπορική.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: defencenet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης