Πτωτικά κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα το πρωί, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα και η υποχώρηση μεταλλευτικών εταιριών, όπως η BHP Billiton και η Anglo American, επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά.

Ο δείκτης Euro STOXX 50 index υποχωρούσε 0,3% στις 11:15 ώρα Ελλάδας, ενώ ο δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε οριακές απώλειες 0,6% στις 1.564,94 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα και οι δύο δείκτες έκλεισαν με απώλειες 0,8% και 0,9% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει αδυναμία στην αγορά λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία», σχολίασε η Μπρέντα Κέλι, αναλύτρια στην London Capital Group.

Η Κίνα δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να προσφέρει περαιτέρω κίνητρα για την ενίσχυση της οικονομίας μετά την ανακοίνωση στοιχείων το Σαββατοκύριακο που έδειξαν σημαντική μείωση στις τιμές παραγωγού και τις εξαγωγές.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες εξόρυξης, η BHP Billiton υποχωρούσε 2,5% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για περικοπή 380 θέσεων εργασίας στο μεταλλείο Olympic Dam στην Αυστραλία. Απώλειες άνω του 2% κατέγραφε η ανταγωνίστριά της Anglo American μετά από δημοσίευμα χιλιανής εφημερίδας ότι βρετανικό επενδυτικό ταμείο θα εξαγοράσει τα μεταλλεία χαλκού της εταιρίας στη Χιλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης