Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμα εξέφρασε εκ νέου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε επίσημα για τη βιωσιμότητα του χρέους και ξεκαθάρισε ότι οι τρέχουσες αποφάσεις του Εurogroup το έχουν φέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ το μόνο που μένει πλέον είναι η χώρα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, χωρίς υπαναχώρηση, ώστε να δρέψει τους καρπούς των μεταρρυθμίσεων σε λίγα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η διευθέτηση που έχουμε κάνει με τον EFSF για το ελληνικό χρέος στερεί το νόημα από την κλασική ερμηνεία του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ. Η Ελλάδα επωφελείται από ένα δεκαετές μορατόριουμ πληρωμής τόκων και ωρίμανσης δανείων για πάνω από 10 χρόνια. Ως εκ τούτου, έχει όλο τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται για να εξυγιανθεί» τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο ενός επικρεμάμενου χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία. Επωφελείται από τον φθηνό δανεισμό από τον EFSF και εξοικονομεί άνω των 8,5 δισ. ανά έτος στον προϋπολογισμό της. Η αλληλεγγύη της Ε.Ε. προς τη χώρα προσωποποιείται στον δανεισμό από τον EFSF» πρόσθεσε.

Χ.Λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης