Οι ρουμανικές βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Μάιο σε μηνιαία βάση λόγω της υψηλότερης ζήτησης σε όλους τους τομείς, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INS, σύμφωνα με το πρακτορείο Mediafax.

Οι βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,7% τον προηγούμενο μήνα, μετά από μία πτώση 4,3% τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις στον κλάδο εξόρυξης αυξήθηκαν 7,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ενώ οι μεταποιητικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,5% σύμφωνα με τα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τους κλάδους, οι πωλήσεις ενέργειας αυξήθηκαν 20,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι πωλήσεις ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 1,9% και 1,6% αντιστοίχως. Οι πωλήσεις διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά η ζήτηση για κεφαλαιακά αγαθά μειώθηκε κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 10,9% τον Μάιο, ενισχυμένες από τις υψηλότερες πωλήσεις σε όλους τους κλάδους. Οι πωλήσεις εξόρυξης αυξήθηκαν 24,1% τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ οι πωλήσεις από τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκαν 10,4% σε ετήσια βάση.

Στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, οι βιομηχανικές πωλήσεις της Ρουμανίας αυξήθηκαν 11,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της INS. Η στατιστική υπηρεσία επίσης ανακοίνωσε νέα στοιχεία για τις παραγγελίες, τα οποία εμφάνισαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 0,5% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, και ήταν 0,4% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης