Αύξηση του κρατικού χρέους και στροφή των κερδοσκόπων σε μεγαλύτερες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, προέβλεψε σήμερα ο Αμερικανός οικονομολόγος, Nuriel Rubini. Μιλώντας δε για την Ελλάδα, τη χαρακτήρισε ως «την κορυφή του παγόβουνου της κρίσης».

Όπως μετέδωσε το CNBC, ο κ. Rubini υπογράμμισε ότι «τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι απλά και μόνον η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης κρατικού χρέους σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος έκρουσε έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για την πιστωτική στενότητα, εξέφρασε φόβους ότι η αποτυχία να πάρουμε μαθήματα από την πιστωτική κρίση, σημαίνει ότι ελλοχεύει μια μεγαλύτερη, πιο επικίνδυνη κρίση.

«Γίνεται λόγος πολύς για καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο και εποπτεία του χρηματοοικονομικού συστήματος, αλλά ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχει επανέλθει στις συνήθεις πρακτικές του – οικοδομεί μόχλευση, εμπλέκεται σε επικίνδυνες επενδυτικές πρακτικές και ανταμείβει με ανάρμοστα μπόνους στελέχη και traders – ενώ αντιδρά οργανωμένα στην εφαρμογή καλύτερου ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου», επισήμανε.

«Οι κυβερνήσεις συζητούν για μεταρρυθμίσεις, αλλά σχεδόν καμιά κυβέρνηση δεν τις έχει υλοποιήσει», κατέληξε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

UBS: Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης