«Σαφάρι» για φορολογικές παραβάσεις σε τουριστικές περιοχές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 12:10
«Σαφάρι» για φορολογικές παραβάσεις σε τουριστικές περιοχές
Εντατικούς ελέγχους στα νησιά και γενικότερα στις τουριστικές περιοχές κατά την καλοκαιρινή περίοδο θα πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στόχος είναι η συμμόρφωση των επιτηδευματιών σε ό,τι αφορά στην έκδοση αποδείξεων αλλά και η συλλογή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων και την κατάταξή τους σε κλίμακα παραβατικότητας με βάση την οποία θα διενεργούνται οι μελλοντικοί φορολογικοί έλεγχοι.

Για τον λόγο αυτό, η ΑΑΔΕ κινεί τις διαδικασίες για την ενίσχυση με ελεγκτές συγκεκριμένων εφοριών σε νησιά και Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου του έτους 2017, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες. Για την υλοποίηση των ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό εφοριακών υπαλλήλων οι εφορίες Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Με την απόφαση καλούνται και οι εφοριακοί υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους μέχρι 2/6/2017, δηλώνοντας τουλάχιστον δύο εκ των προαναφερομένων ΔΟΥ ή ΥΕΔΔΕ. Όπως διευκρινίζεται, για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπ' όψιν οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υποψηφίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 13:33