Ακόμα κι αν το σχέδιο προϋπολογισμού δεν γίνει δεκτό από την ΕΕ η Ιταλία δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδια της, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

«Όχι, οι προϋπολογισμοί του αίματος, του ιδρώτα και των δακρύων που αποστέλλονται στις Βρυξέλλες με φαξ, οι οποίοι έχουν κατακρεουργήσει τους Ιταλούς, δεν πιάνουν σε εμάς. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε μισό εκατοστό», δήλωσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, το δημοσιονομικό έλλειμμα των μελών της ένωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος πρέπει να είναι κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

Εν τω μεταξύ, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας υπερέβη το 130% του ΑΕΠ το 2017 και έγινε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση αυτό της Ελλάδας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Την Πέμπτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, απέστειλε επιστολή με την οποία εξέφραζε την ανησυχία στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία εκ μέρους της Κομισιόν και αφού η ιταλική κυβέρνηση πρότεινε αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού για το 2019 έως 2,4% του ΑΕΠ αντί για 1,6%, που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης