Από… «κόσκινο» περνούν τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών τα οικονομικά των αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1994 προκειμένου να εξακριβώσουν τον τρόπο αξιοποίησης των επιχορηγήσεων που είχαν δοθεί μέσω επιδοτήσεων από τον ΕΛΓΑ.

Οι σχετικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις ξεκινούν με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι από το 1994 μέχρι και σήμερα, οι τρεις οργανώσεις έχουν λάβει περίπου 57,5 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα να λαμβάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε την Τρίτη την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα καταργηθεί από φέτος το υφιστάμενο καθεστώς επιδοτήσεων των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ, κάνοντας λόγο για «παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού».

«Τα χρήματα αυτά πλέον θα δίνονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά που εισπράττουν ως επιχορήγηση οι τρεις οργανώσεις αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι αγρότες στον ΕΛΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης