Πάνω από τα 85 δολάρια διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, μετά τα νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κατέγραφε άνοδο κατά 52 σεντς στα 85,21 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ σημείωνε επίσης άνοδο κατά 25 σεντς στα 86,63 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών στη Νέα Υόρκη, με την αγορά να αντιδρά θετικά λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η Fed ,αλλά και της μείωσης των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, το αργό έκλεισε με άνοδο 79 σεντς στα 84,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε τα 85,36 δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου.

Η ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της, αποφάσισε να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία με 600 δισεκατομμύρια δολάρια έως τα τέλη Ιουνίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νομισματική επιτροπή της Fed αποφάσισε να συμπεριλάβει σταδιακά στο χαρτοφυλάκιό της αμερικανικά κρατικά χρεόγραφα αξίας 600 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης της ομοσπονδιακής οικονομίας. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση της Fed μετά το κορύφωμα της πρωτόγνωρης μεταπολεμικά κρίσης, που βύθισε την αμερικανική οικονομία στην ύφεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης