Πτώση για δωδέκατη συνεχή χρηματιστηριακή ημέρα καταγράφει η κεφαλαιαγορά της Αθήνας, διασπώντας νωρίτερα ακόμη ένα όριο, αυτό των 3.400 μονάδων.

Οι επενδυτές που έχουν εγκλωβιστεί, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν προβλέπεται ισχυρή ανάκαμψη το επόμενο διάστημα, αφού οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν το ελληνικό χρηματιστήριο και τα υψηλά επιτόκια, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή του μήνα το Χ.Α. έχει πραγματοποιήσει μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με κέρδη που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν το 1%(0,81%)!
Αντίθετα, σε σύνολο 15 συνεδριάσεων, εντός του Ιουνίου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τις 13 με απώλειες που διαμορφώνονται σε 15,60%. Το τελευταίο «σερί» των 11 συνεχών πτωτικών συνεδριάσεων δε, έχει «κοστίσει» στο βασικό χρηματιστηριακό δείκτη το 15,52% της αξίας του.

«Συνήθεις ύποπτοι» οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων και «αντιμέτωποι» με νέες ρευστοποιήσεις. Σε αρνητικό έδαφος το σύνολο των τίτλων του FTSE 20. 
Αισιόδοξη πρόβλεψη κάνει λόγο για χαμηλά έτους στις 3.300-3.400 μονάδες για το Χ.Α., ενώ έχουν διατυπωθεί προβλέψεις για 3.100-3.200, αλλά και άλλες ακόμη πιο ακραίες για επίπεδα κάτω των 3.000 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης