Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν οι αμερικανικοί δείκτες τη Δευτέρα, συνεχίζοντας την κατάρριψη των ιστορικών ρεκόρ, με τους επενδυτές να αναμένουν με αισιοδοξία τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 17.613,74 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,41% στις 4.651,62 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,31% στις 2.038,26 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Dean Foods κέρδισε 13%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες του αναμενομένου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 16 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του έτους, ή 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι ζημίες θα έφταναν τα 30 σεντς ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές των Time Warner Cable, Comcast και Cablevision Systems, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου ώστε να προστατευτεί το ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο, ενώ ζήτησε την ρύθμιση των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών ως εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Απώλειες 3,5% σημείωσε και η Abercrombie & Fitch, καθώς η Oppenheimer υποβάθμισε τη σύστασή της σε hold, από buy προηγουμένως, εξαιτίας της υποβάθμισης των προβλέψεων για την πορεία των πωλήσεών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα 16 μεγάλες εταιρείες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Cisco Systems και η Wal-Mart Stores. Από τις εισηγμένες που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα αποτελέσματα, το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα καθαρά κέρδη, ενώ μόλις το 60% αυτών έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις πωλήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης