Tο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους φορολογούμενους για το τέλος ακινήτων, το οποίο θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα παραμείνει ενσωματωμένο στον λογαριασμό της ΔΕΗ ή αν θα εκδίδεται διαφορετικό εκκαθαριστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί σε συνεργασία με την τρόικα, σημειώνουν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Με την τρόικα θα συζητηθεί και το θέμα της μείωσης του Φ.Π.Α. 23% στην εστίαση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων, που δεν κρίνεται ότι είναι το προσφορότερο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπιση του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για τον νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης