Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, με το ασήμι να κλείνει σε χαμηλό 16 μηνών μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών στοιχείων που περιόρισαν την ελκυστικότητα του μετάλλου ως μέσο αντιστάθμισης της επίδρασης του πληθωρισμού και ως βιομηχανικής πρώτης ύλης.

Αναλυτικότερα, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του ασημιού, παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,55 δολάρια ή 5,5% για να κλείσει στα 26,839 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 25 Ιανουαρίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτωτικά κινήθηκε και η τιμή του χρυσού, κλείνοντας στα 1.565,50 δολάρια ανά ουγγιά με πτώση 50,30 δολαρίων ή 3,1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών εβδομάδων και πρώτη φορά από τις 11 Ιουνίου που ο χρυσός κλείνει κάτω από τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν που η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν ανακοίνωσε πιο επιθετικά μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Η Fed επέκτεινε χρονικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων Operation Twist αλλά δεν το διεύρυνε.

Το ασήμι έπεσε παράλληλα θύμα των αδύναμων οικονομικών στοιχείων παγκοσμίως που έπληξαν τις προσδοκίες για τη βιομηχανική ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα τα προσωρινά στοιχεία της HSBC έδειξαν συρρίκνωση της δραστηριότητας στο μεταποιητικό κλάδο γοα όγδοο συνεχόμενο μήνα, ενώ απρόσμενα μεγάλη επιβράδυνση κατέγραψε και η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης