ΣΕΛΠΕ: Κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση Εμπορίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 17:48
ΣΕΛΠΕ: Κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση Εμπορίου
Σε καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας Εμπορίου, η οποία λήγει στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, προχώρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «ο ΣΕΛΠΕ, ενώ γνωρίζει ότι είναι σε εξέλιξη μια δύσκολη διαπραγμάτευση για υπογραφή μιας ενιαίας εθνικής κλαδικής σύμβασης για όλο το εμπόριο, επιλέγει να καταγγείλει τη σύμβαση σήμερα τορπιλίζοντας την εργασιακή ειρήνη».

«Νομίζει ότι, επιβάλλοντας την εργασιακή ζούγκλα και μισθούς Μπαγκλαντές στις επιχειρήσεις - μέλη του, αυτές θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, θα κλείσουν μαζικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα γίνουν μονοπώλια στον χώρο τους. Δεν καταλαβαίνει, όμως, ότι σε λίγο δεν θα πατάει άνθρωπος για να ψωνίσει στα καταστήματα που είναι μέλη του ΣΕΛΠΕ» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και καλούν τον ΣΕΛΠΕ να αποσύρει την καταγγελία της ΣΣΕ και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το σύνολο των εργοδοτών για την υπογραφή μιας ενιαίας εθνικής κλαδικής ΣΣΕ για όλον τον κλάδο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 18:48