Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, στηρίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αυτό τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των μελών του κλάδου υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στο βαθμό που τους αναλογεί στα έσοδα του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα του εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ, δηλώνουν ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να κυμαίνεται στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας, δηλαδή από 8% – 10%. Μάλιστα οι φορείς αναφέρουν ότι και άλλες χώρες διατηρούν ευνοϊκό καθεστώς σε ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά με 0%, η Κορσική με 2%, κλπ.

Οι επιχειρήσεις αυτές, τονίζεται χαρακτηριστικά που αποτελούν την πλειοψηφία και ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, είναι αδύνατον να απορροφήσουν μεγαλύτερη αύξηση του ΦΠΑ και είναι βέβαιο ότι θα χαθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας από το 2016 και μετά.«Θα πρόκειται δηλαδή για το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο από την έναρξη της ελληνικής κρίσης», καταλήγουν.

Ομόφωνα οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη ΣΕΤΕ, ασχέτως των τουριστικών υπηρεσιών που η καθεμία προσφέρει, προτείνουν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν (διαμονή και εστίαση) όχι μεγαλύτερο του 10% στο μέσο όρο, δηλαδή να κινείται στα ανώτερα επίπεδα των άμεσων ανταγωνιστών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης