Υπέρ της διατήρησης των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια. Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία, και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων» τονίζει.

«Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 – οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφτεί τις θετικές συνέπειες που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας» καταλήγει ο ΣΕΤΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης