Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης της Apple για την επιστροφή μετρητών στους μετόχους της και ενώ τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας δεν προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές.

Ο Dow Jones έκλεισε με θετικό πρόσημο παρά το αρνητικό ξεκίνημα αν και τερμάτισε μακριά από τα υψηλά της ημέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη μέχρι σήμερα για το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρύτερος S&P τερμάτισε κοντά σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη γνώρισε ο τεχνολογικός Nasdaq στον απόηχο της ανακοίνωσης της Apple για τη διανομή μερίσματος ύψους 2,65 δολ. ανά μετοχή, αρχής γενομένης από το δ΄ τρίμηνο της χρήσης 2012 (το τρίμηνο ξεκινά την 1η Ιουλίου 2012). Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών αργότερα το τρέχον έτος συνολικού ύψους 10 δισ. δολ.

Ο τίτλος της εταιρείας με άλμα 2,35% τερμάτισε πάνω και από το επίπεδο των 600 δολ.

Στον αντίποδα βουτιά σχεδόν 5% σημείωσε η μετοχή της Sprint Nextel μετά την υποβάθμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από την Bernstein σε “underperform” από “market perform”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης