Η βαθιά οικονομική κρίση, όπως αυτή μεταφράζεται, τόσο από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ευρωζώνη, όσο και από τα καταστροφικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και κορυφαίες τράπεζες, προκαλούν επενδυτικούς φόβους.

Οι φόβοι μεταφέρονται στις αγορές, με αποτέλεσμα στην Ασία οι δείκτες των χρηματιστηρίων, να βυθιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες -2,31%, καθώς έφτασε να υποχωρεί ακόμη και 3% στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Λίγο πριν το κλείσιμο, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε -3,56% και το χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά -1,36%.

Απώλειες όμως και για το σύνολο των χρηματιστηρίων του Ειρηνικού και της ευρύτερης Ασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά της Σεούλ υποχωρούσε κατά -2,78% πριν το κλείσιμο, όπως και τα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης με -2,46%, του Σίδνεϋ -3,98%,της Ταϊπέι -2,36%, της Μπανγκόκ -1,32%, της Κουάλα Λουμπούρ -1,19%, της Μανίλας -1,55% και της Τζακάρτας -1,93%.

Οι ασιατικές αγορές «τρέμουν» στην ιδέα ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει μετά τις ζημιές ύψους 31 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland (RBS) .

«Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι ζημίες της RBS θα προκαλέσουν νέες χρηματιστηριακές αναταράξεις» εκτιμά ο αναλυτής Χιροίτσι Νίσι της Nikko Cordial στο Τόκιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης