Άλλη μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία κατρακυλά σε ρυθμούς ανασφάλειας και οικονομικού μαρασμού. Η κοινοπραξία Peugeot-Citroen ανακοίνωσε ζημιές για το 2008.

Η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, επισήμως κατέγραψε καθαρές ζημίες 343 εκατομμυρίων ευρώ έναντι κερδών 885 εκατομμυρίων ευρώ μόλις ένα χρόνο πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσε αρχικά το Νοέμβριο του 2008. Υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι αναμένουν πως 11.000 άτομα θα αποχωρήσουν έως το τέλος του έτους.

Τα οικονομικά δεδομένα που ανακοίνωσε η εταιρεία πόρρω απέχουν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν παρά την κρίση στον τομέα του αυτοκινήτου κέρδη 74,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το χειρότερο βεβαίως έγκειται στο γεγονός ότι η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία εξαιτίας της δραματικής μείωσης των πωλήσεων στην Ευρώπη αλλά και ειδικότερα στην εγχώρια αγορά, προειδοποιεί για περαιτέρω ζημίες τη φετινή χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Peugeot και άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησαν στα τέλη του 2008 σε προσωρινό κλείσιμο εργοστασίων και περικοπές θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σε διάστημα 15 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης