Στην Κρήτη βρίσκονται από χθες το βράδυ οι επικεφαλής γερμανικής εταιρίας–κολοσσού, προκειμένου να διαπραγματευτούν την οριστικοποίηση σημαντικής οικονομικά συμφωνίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού. Οι Edwin Kohl και Jeroen Haberland , πρόεδρος της εταιρίας «Mia electric GmbH» και διευθυντής της εταιρίας «Circadian Solar» αντίστοιχα θα επιδιώξουν να κλείσουν συμφωνία για την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία φωτοβολταϊκών με 30% τουλάχιστον μεγαλύτερη απόδοση και με μειωμένο κόστος παραγωγής. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές επισημαίνουν ότι η καθαρή ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς θα είναι οικονομικά ανταγωνιστική προς τα ορυκτά καύσιμα της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας πρόκειται να έχουν επαφές σήμερα τόσο με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη όσο και με εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με τα αποτελέσματα των επαφών να παρουσιάζονται σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης