Δύο ημέρες έμειναν για να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι τις εκκρεμότητές τους σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, τους κλειδάριθμους και τις λοιπές φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Έως την Τρίτη, επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν παραλάβει τους κλειδάριθμους από τις εφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, τα οποία προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουρές σχηματίζουν οι φορολογούμενοι σε τράπεζες και ΔΟΥ

Oυρές στη ΔΟΥ Χολαργού

Επίσης, θα πρέπει να πληρωθεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, καθώς οι υπόχρεοι θα κληθούν να καταβάλουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, αλλά και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Για τους περισσότερους φορολογουμένους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης