Σήμερα «κληρώνει» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 09:35
Σήμερα «κληρώνει» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τέσσερα σχήματα, με επικεφαλής ξένες εταιρείες, ενώ οι ελληνικές έχουν μειοψηφική συμμετοχή.

Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση του Αστέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τον περασμένο Μάιο πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συνολικά 13 υποψήφιοι, στους οποίους περιλαμβάνονται: ο τουρκικός όμιλος Dogus που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development, η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners με γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Βηρυτό, το αμερικανικό hegde fund Βaupost, το επίσης αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 50 δισ. δολαρίων, η καναδική εταιρεία ΙCI, η ρωσική Strategic Initiative και ο κινεζικός όμιλος Fosun.

Τα έξι ελληνικών συμφερόντων σχήματα είναι η Lamda Development, η Dolphin Capital, η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο όμιλος Γ. Προκοπίου, η Chartworld του εφοπλιστή Λ. Κολλάκη και, τέλος, από τον κλάδο των κατασκευών η J&P.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, 10:59