Συμμετοχή γερμανικών τραπεζών στο νέο πακέτο βοήθειας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 17:42
Συμμετοχή γερμανικών τραπεζών στο νέο πακέτο βοήθειας
Οι τράπεζες της Γερμανίας συμφώνησαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία θα ανέλθει στα 3,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ύστερα από διαπραγματεύσεις που είχε με κορυφαίους εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους περίπου 10 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ένα ποσοστό πάνω από 55% αυτών των ομολόγων υπερβαίνει το χρονικό όριο του 2020.

Ο υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο πρόεδρος της «Deutsche Bank», Γιόζεφ Άκερμαν, διαβεβαίωσαν ότι, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα έχουν διευθετηθεί και αποσαφηνιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Βάση για τη συμφωνία αποτελεί το γαλλικό μοντέλο με τις απαραίτητες προσαρμογές που απαιτούνται.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί. Η Ελλάδα έκανε χθες σημαντικά πρώτα βήματα στον τομέα των μέτρων περικοπών» είπε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 17:43