Δίλημμα αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία. Ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης, δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι στην παρούσα φάση «συμφέρει η αγορά κατοικίας».

Όπως διευκρίνισε, η αγορά ακινήτου είναι μια συμφέρουσα επένδυση στις μέρες μας, γιατί οι τιμές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύ καλές, τονίζοντας ότι είναι πολύ φθηνότερες σε σχέση με πριν από τρία χρόνια σε ποσοστό 15%-20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ρεβύθης επεσήμανε, ακόμη, ότι «η αγορά κατοικίας είναι πάντα μία επένδυση, πάρα το γεγονός ότι εμφανίζει σημαντικά προβλήματα, εξαιτίας του υψηλού δείκτη αβεβαιότητας που παρουσιάζεται» και συνέχισε: «για να αναθερμανθεί η αγορά, χρειάζεται και η άμεση συνδρομή των τραπεζών, ώστε με τη χορήγηση δανείων να ενισχυθεί η ρευστότητα».

Από την πλευρά του, ο κτηματομεσίτης Στράτος Γιαννουλέλης υπογράμμισε ότι «αν κάποιος αυτήν την εποχή έχει τη δυνατότητα να διαθέσει ρευστό, υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες για αγορά, καθώς αρκετοί πωλητές είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν και να υποχωρήσουν μέχρι 20% της αρχικής τιμής». Πρόσθεσε, δε, ότι οι όντως υψηλές τιμές που αναγράφονται στις μικρές αγγελίες είναι σχεδόν όλες διαπραγματεύσιμες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, όσον αφορά στο δίλημμα αν συμφέρει αυτήν την εποχή να προχωρήσει κάποιος σε ενοικίαση ή αγορά κατοικίας, τόνισε ότι συμφέρει απόλυτα η αγορά κατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης