Εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων αναμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αντιμετωπίζουμε δύσκολα πολιτικά ζητήματα, όπως τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού, τα κόκκινα δάνεια. Και γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος αν θα χρειαστούν δύο ή τέσσερις εβδομάδες, αλλά πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες αυτό θα συμβεί» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει διαφωνία όσον αφορά στους βασικούς στόχους, αλλά φυσικά «υπάρχουν πολλαπλοί δρόμοι για να τους επιτύχουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018 έχει συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούλιο, τονίζοντας «και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αμφισβητηθεί».

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία πως δεν θα γίνει ονομαστικό «κούρεμα», αν και πρόσθεσε ότι από το 2012 οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί για επιπρόσθετη ανακούφιση του χρέους, «αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις κι αν αυτό χρειάζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης