Ο Ουίλιαμ Μάρεϊ μίλησε για την συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι: «Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συμφωνία με μόνο δύο ή τρία μέτρα. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή, ο κ Μάρεϊ απάντησε: «Δεν θα κάνω υποθέσεις για το πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση. Δεν έχω αίσθηση πότε θα επιτευχθεί συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Όσο πιο αργά τόσο μεγαλύτερο το κόστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας δεν έχει υποβάλει αίτημα για τη σύμπτυξη των δόσεων που προβλέπεται να καταβάλει στο Ταμείο τον Ιούνιο, ενώ το σύνολο των δόσεων φτάνει το 1,56 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα δεν έχει απειλήσει ότι δεν θα πληρώσει το Ταμείο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καθώς το Ταμείο δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι από τους βασικούς μας στόχους».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ότι η Ευρωζώνη θα επιβιώσει από ένα Grexit , ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τόνισε: «Η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ. Στην περίπτωση ενός Grexit το κόστος για την Ελλάδα θα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης