Tην εκτίμηση, ότι η διοίκηση του ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν την επόμενη εβδομάδα σε συμφωνία, με την οποία θα εξασφαλίζεται ειρήνη μακράς διάρκειας, εξέφρασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος. Ανωμερίτης, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα έχουν καταλήξει σε επτά σημεία, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να «κλείσει το συμφωνητικό» για να «κλείσει και ο κύκλος της ανασφάλειας» για τους εργαζόμενους, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης εργαζομένων, είπε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται και ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από διάλογο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ χαρακτήρισε οικονομικά συμφέρουσα την σύμβαση με την COSCO, τονίζοντας, παράλληλα, πως «τα μεγάλα λιμάνια μέσα στον ανταγωνισμό δεν ζουν παρά με μεγάλους συμμετόχους».

«Ελάττωμα» αποτελούν, αντίθετα, για τον κ. Ανωμερίτη οι προσθήκες που επέφερε το Υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό σκέλος της σύμβασης αλλά και το ότι «παραδώσαμε την προβλήτα ΙΙ, ενώ δεν είχαμε κατασκευάσει την άλλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης