Οι χώρες της Ευρωζώνης ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανώτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα ελήφθη κατ’ αρχήν σε επίπεδο Ευρωζώνης», ανέφερε η εν λόγω πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης πρόσθεσε επίσης πως διάφορες απόψεις έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να δοθεί στην Ελλάδα βοήθεια «διμερούς βάσεως», δηλαδή μεταξύ Ευρωζώνης και ελληνικού κράτους.

Την ίδια στιγμή ενίσχυση του δείκτη στον Dow Jones και συγκράτηση της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου προκάλεσαν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ότι επήλθε συμφωνία παροχής οικονομικής βοήθειας από την Ευρωζώνη προς την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, έχοντας κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της προσεχούς Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας, μάλιστα «στις βαλίτσες του» μία δέσμη αποφασιστικών μέτρων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την εισοδηματική πολιτική μπορεί να διεκδικήσει και να επιτύχει την αποκατάσταση του κύρους της χώρας σε πολλαπλά επίπεδα.

Με δεδομένο την προεργασία για την οικονομική διάσωση της Ελλάδος, έχει αρχίσει να εξελίσσεται στο παρασκήνιο, αύριο και κυρίως την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι όροι βάσει των οποίων η χώρα μας θα ενταχθεί σε σύστημα προστασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης