Με ένα «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας της Ευρωζώνης από μελλοντικές κρίσεις.
 
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel (τεύχ. 5/2011) που κυκλοφόρησε σήμερα, η κ. Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει στενότερη συνεργασία των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στους τομείς των συντάξεων, των μισθών και της φορολογίας επιχειρήσεων.

Κατά τη συνάντηση Μέρκελ – Μπαρόζο στο Μέζεμπεργκ την περασμένη Τρίτη, συζητήθηκε το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», το οποίο “θα μπορούσε να αλλάξει μακροπρόθεσμα τη στατική του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά το Spiegel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «φιλοσοφία» του Συμφώνου βασίζεται στη μεγαλύτερη αλληλεξάρτηση της δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι μεταξύ τους αποκλίσεις. Επιδίωξη της κ. Μέρκελ είναι να παραμείνει ανοιχτό το “Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας” και στα άλλα κράτη της ΕΕ, και να μην περιοριστεί μόνο στις χώρες της Ευρωζώνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης