Τις προοπτικές ανάπτυξης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) συζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, o γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Γεώργιος Μπαουράκης σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών), Μοχάμεντ Σαντίκι και τον γενικό γραμματέα, Πλάσιντο Πλάτσα.

Επιπλέον όλες οι πλευρές συνομίλησαν για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεσόγειο (CAPMED 2025), που είναι σύμφωνο με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών.
Όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο του CIHEAM ο κ. Αραχωβίτης, λόγω της εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση αυξάνεται πάλι η χρηματοδότησή της προς τον οργανισμό, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία του ρόλου του και το έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι ένα από τα τέσσερα αγρονομικά ινστιτούτα του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών που επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή μεταπτυχιακών σπουδών, στην προώθηση ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και συνεργασιών μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης